Werkgever moet 80.000 euro aan overuren betalen

Werkgever moet 80.000 euro aan overuren betalen

De kantonrechter oordeelt dat een werkgever 4.470,75 overuren aan de werknemer moet uitbetalen. Dat staat gelijk aan zo'n 80.000 euro bruto. Een fikse som, terwijl overuren niet zonder meer in aanmerking komen voor vergoeding door de werkgever.

Arbeidsovereenkomst geëindigd door aannemen baan in tweede spoortraject?

Arbeidsovereenkomst geëindigd door aannemen baan in tweede...

Een zieke werknemer vindt een nieuwe baan bij een andere organisatie in het kader van het tweede spoortraject, wanneer re-integratie bij het eigen bedrijf niet mogelijk blijkt. De eerste werkgever gaat er vanuit dat de arbeidsovereenkomst daardoor is geëindigd. Hoe zit dat precies? En hoe maak je de overstap officieel?

Compensatie transitievergoeding bij slapende dienstverband door UWV onjuist uitgevoerd

Compensatie transitievergoeding bij slapende dienstverband door UWV...

De Centrale Raad van Beroep (CRvB) heeft onlangs een specifieke uitspraak gedaan inzake de transitievergoeding en een slapend dienstverband. Daarbij tikte de CRvB het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) op de vingers.

Ongeval op het werk. Werkgever aansprakelijk?

Ongeval op het werk. Werkgever aansprakelijk?

Een medewerker glijdt uit op een gladde trap. Hij loopt daarbij een polsblessure op, met een operatie en korte opname als gevolg. Vindt de Inspectie SZW een boeterapport nodig?

Vaststellingsovereenkomst of niet?

Vaststellingsovereenkomst of niet?

De afwikkeling van een dienstverband heeft vaak behoorlijk wat voeten in de aarde. Meestal is de insteek van de werkgever dan om als het even kan zo snel mogelijk tot een vaststellingsovereenkomst te komen, zodat het afscheid vlot en zonder lastige procedures geregeld wordt. Zoals uit een recente uitspraak blijkt, kan het echter ook weleens té vlot gaan voor een werkgever.

Op staande voet ontslag vanwege een vervalst coronatestbewijs

Op staande voet ontslag vanwege een vervalst coronatestbewijs

Een werknemer meldt zich ziek en stuurt een coronatestbewijs aan de werkgever. De werkgever vertrouwt het niet. Is hier sprake van een vervalst coronatestbewijs? De werknemer wordt op staande voet ontslagen wegens het misleiden van de werkgever. Is het ontslag rechtsgeldig?