Veelgestelde vragen over de werkkostenregeling
Op welke wijze je belasting betaalt over vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers is geregeld in de werkkostenregeling. Een overzicht van veelgestelde vragen over dit thema.
Op welke wijze je belasting betaalt over vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers is geregeld in de werkkostenregeling. Een overzicht van veelgestelde vragen over dit thema.
Werknemers kunnen extra vakantie- of compensatieverlof opbouwen via het zogenoemde verlofsparen. Een overzicht van veelgestelde vragen over dit onderwerp.
De werknemer die een auto van de werkgever ter beschikking gesteld heeft gekregen waar hij ook privé gebruik van mag maken, heeft een voordeel. Dit voordeel moet worden bijgeteld bij het loon van de werknemer. Dit bedrag is de autokostenbijtelling (ook wel de autokostenfictie of bijtelling privégebruik auto genoemd). Een overzicht van veelgestelde vragen over de auto van de zaak.
Wanneer je een werknemer ontslaat, heeft hij in veel gevallen recht op een transitievergoeding, als compensatie voor het ontslag. Een overzicht van veelgestelde vragen over de transitievergoeding.
Calamiteitenverlof of ook wel kort verzuim genoemd is verlof samenhangend met zeer bijzondere persoonlijke omstandigheden. Een overzicht van veelgestelde vragen over calamiteitenverlof.
Werknemers met kinderen kunnen ouderschapsverlof opnemen tot hun kind de leeftijd van 8 jaar bereikt. Een overzicht van veelgestelde vragen over ouderschapsverlof.
Bij loonbeslag legt een derde partij, beslag op het loon van een werknemer om zijn/haar schulden af te betalen. Je betaalt hiervoor als werkgever een deel van het loon aan de derde partij. Een overzicht van veelgestelde vragen over loonbeslag.
Je kunt niet zomaar iemand ontslaan. Daar zijn allemaal regels aan verbonden. Een overzicht van veelgestelde vragen over het thema ontslag.
Zieke werknemers zie je graag zo snel mogelijk weer terug op de werkvloer. Hoe pak je de re-integratie aan? Een overzicht van veelgestelde vragen over re-integratie.
Wanneer mag je vakantiedagen wel of niet uitbetalen? En waar moet je rekening mee houden als vakantiedagen komen te vervallen of verjaren? Een overzicht van veelgestelde vragen over dit onderwerp.
Een oproepkracht komt alleen werken als je hem/haar oproept voor werk. Veelgestelde vragen over de oproepovereenkomst.
De nieuwe pensioenwetgeving is vanaf 1 juli 2023 ingegaan. Een overzicht van veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden.
Organisaties die fietsen voor werknemers beschikbaar stellen voor woon-werkverkeer, tellen zeven procent van de consumentenadviesprijs bij voor privégebruik. Een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden over deze regeling.
Iedereen krijgt weleens te maken met ziekte. Hoe ga je hier als werkgever goed mee om? Een overzicht van veelgestelde vragen over ziekte.
De ketenregeling regelt het maximum aan tijdelijke contracten die elkaar mogen opvolgen. Veelgestelde vragen over dit onderwerp.
Van de opbouw tot de opname van vakantiedagen: hier is een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden over dit onderwerp.
Werknemers met een ziek kind, een zieke partner of ander familielid kunnen gebruik maken van zorgverlof. Een overzicht van veelgestelde vragen over zorgverlof.
Werknemers met kinderen kunnen van verschillende verlofvormen gebruik maken. Naast het ouderschapsverlof is er zwangerschaps- en bevallingsverlof voor aanstaande moeders, geboorteverlof en adoptieverlof. Een overzicht van veelgestelde vragen over deze verlofvormen.