Veelgestelde vragen over de ketenregeling
De ketenregeling regelt het maximum aan tijdelijke contracten die elkaar mogen opvolgen. Veelgestelde vragen over dit onderwerp.
De ketenregeling regelt het maximum aan tijdelijke contracten die elkaar mogen opvolgen. Veelgestelde vragen over dit onderwerp.
Van de opbouw tot de opname van vakantiedagen: hier is een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden over dit onderwerp.
Werknemers met een ziek kind, een zieke partner of ander familielid kunnen gebruik maken van zorgverlof. Een overzicht van veelgestelde vragen over zorgverlof.
Werknemers met kinderen kunnen van verschillende verlofvormen gebruik maken. Naast het ouderschapsverlof is er zwangerschaps- en bevallingsverlof voor aanstaande moeders, geboorteverlof en adoptieverlof. Een overzicht van veelgestelde vragen over deze verlofvormen.
In een arbeidsovereenkomst kunnen verschillende bedingen zijn opgenomen. Denk aan een geheimhoudingsbeding of een concurrentiebeding. Veelgestelde vragen hierover.
Van de maximale duur van een stage, het geven van een stagevergoeding tot het doorbetalen van loon tijdens ziekte van stagiair(e)s. Een overzicht van de veelgestelde vragen.
Welke regels gelden voor medewerkers rondom vakantie en ziekte? Een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden over dit onderwerp.
Van hoe je de hoogte van de boete bepaalt tot wat je kunt doen als een voormalige werknemer zich er niet aan houdt. Een overzicht van de veelgestelde vragen over het concurrentiebeding.
Hybride werken is binnen veel (kantoor)organisaties de norm geworden. Maar welke zaken zijn verankerd in wetgeving als het gaat om hybride werken? En wat moet je als werkgever regelen, en wat ligt binnen de verantwoordelijkheid van de werknemer?
Werknemers kunnen extra vakantie- of compensatieverlof opbouwen via het zogenoemde verlofsparen. Een overzicht van veelgestelde vragen over dit onderwerp.
Voor het geven van ontslag op staande voet gelden een aantal regels. Een overzicht van veelgestelde vragen over ontslag op staande voet.
De werknemer die een auto van de werkgever ter beschikking gesteld heeft gekregen waar hij ook privé gebruik van mag maken, heeft een voordeel. Dit voordeel moet worden bijgeteld bij het loon van de werknemer. Dit bedrag is de autokostenbijtelling (ook wel de autokostenfictie of bijtelling privégebruik auto genoemd). Een overzicht van veelgestelde vragen over de auto van de zaak.
Een vaststellingsovereenkomst wordt opgesteld wanneer werknemer en werkgever samen besluiten de arbeidsovereenkomst te beëindigen. Een overzicht van veelgestelde vragen over dit onderwerp.
Op welke wijze je belasting betaalt over vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers is geregeld in de werkkostenregeling. Een overzicht van veelgestelde vragen over dit thema.
Calamiteitenverlof of ook wel kort verzuim genoemd is verlof samenhangend met zeer bijzondere persoonlijke omstandigheden. Een overzicht van veelgestelde vragen over calamiteitenverlof.
Wanneer je een werknemer ontslaat, heeft hij in veel gevallen recht op een transitievergoeding, als compensatie voor het ontslag. Een overzicht van veelgestelde vragen over de transitievergoeding.
Bij loonbeslag legt een derde partij, beslag op het loon van een werknemer om zijn/haar schulden af te betalen. Je betaalt hiervoor als werkgever een deel van het loon aan de derde partij. Een overzicht van veelgestelde vragen over loonbeslag.
Op 1 januari 2024 is het wettelijk minimumuurloon ingevoerd. Het minimum dag-, week- en maandloon is hiermee komen te vervallen. Een overzicht van veelgestelde vragen hierover.