Kabinet overweegt schrappen thuiswerkadvies

Langere openingstijden voor de horeca en het schrappen van het thuiswerkadvies. Dat zijn twee van de versoepelingen van de coronamaatregelen die bij het kabinet op tafel liggen. Op woensdag 9 februari is er een extra ministerraad geweest om de maatregelen volgende week direct mogelijk te maken, melden Haagse bronnen, aldus het ANP.

Kabinet overweegt schrappen thuiswerkadvies

Het huidige thuiswerkadvies ‘Werk thuis. Kan dat niet: houd op het werk 1,5 meter afstand’ dateert al weer vanaf eind november 2021. Toen werd door het kabinet in verband met de stijgende besmettingscijfers een aantal coronamaatregelen verder aangescherpt.

Versoepelingen

Er wordt over een aantal versoepelingen nagedacht, melden ingewijden. Zo zal de 1,5 meterregel in de horeca mogelijk verdwijnen, net als de regel dat gasten een zitplaats moeten hebben.
In het kabinet wordt nog gesproken over de vraag hoe lang de horeca mag openblijven, bevestigen ingewijden na berichtgeving van RTL Nieuws. Volgens de nieuwssite wordt die openstelling mogelijk opgerekt tot middernacht, maar daarin is nog geen definitieve keuze gemaakt.

Ook zouden mensen weer een onbeperkt aantal gasten thuis mogen ontvangen en zouden over enkele weken weer festivals en grote evenementen mogen plaatsvinden als er vooraf getest wordt. Het ligt voor de hand dat er ook versoepelingen aan komen voor bioscopen en theaters.

Formeel besluit dinsdag 15 februari

Of en per wanneer het thuiswerkadvies komt te vervallen of nog niet bekend. Een formeel besluit over de versoepelingen wordt dinsdag 15 februari pas genomen.
Tot die tijd komt het kabinet nog meerdere keren bij elkaar en kan het maatregelenpakket ook nog veranderen.

Personeelsalaris-vakdag-2022

Lees meer over