LIVEBLOG: SalarisNet is aanwezig op het Jaarcongres SalarisNet

Het zijn onzekere tijden. Een nieuwe lockdown, geen nieuwe NOW en verschillende ontwikkelingen rondom wet- en regelgeving op het gebied van werknemersrechten, de WKR en pensioenen. Tijdens het Jaarcongres SalarisNet zullen verschillende experts u leiden door deze turbulente tijden en u klaarstomen voor 2022. SalarisNet is er bij.

LIVEBLOG: SalarisNet is aanwezig op het Jaarcongres SalarisNet

14:15 uur:Na het verhaal van Mikkel Hofstee over 'intern gepensioneerden' is het nu tijd voor Chris Baelemans. Hij gaat in op de huidige stand van zaken rond het pensioenakkoord. We zijn immers al wat verder met de RVU, MDIEU en andere regelingen. Wat staat er nog op de rol en wat is er al?

13:30 uur: Na een heerlijke lunch is het tijd voor iets totaal anders: Mikkel Hofstee legt aan de hand van 5 inzichten over onze oer-hersenen uit hoe wij met stress omgaan en hoe we chronische stress kunnen voorkomen én genezen.

12:30: Nog even wat laatste vragen en dan is het al weer tijd voor de lunch.

11:50: Jan-Bertram Rietveld neemt het publiek mee door de verschillende veranderingen op het gebied van loonheffingen. Natuurlijk is er ook wat aandacht voor het thuiswerken van de afgelopen jaren.

11:20 uur: Het is tijd voor een korte pauze. Peter Hoogstraten en Marjol Nikkels zullen zo bij de Meet & Greet staan om uw vragen te beantwoorden.

10:30 uur: Het woord is aan Marjol Nikkels. Zij licht de nieuwtjes op het gebied van sociale zekerheid uit. Bijzondere aandacht gaat uit naar de nieuwe mogelijkheid eigenrisicodrager te worden voor de Aof en natuurlijk het aankomende (deels) betaalde ouderschapsverlof.

9:40: Peter Hoogstraten neemt ons mee door de actualiteiten uit Den Haag. Er zijn een aantal relevante maatregelen waar salaris professionals van af moeten weten.

9:30 uur:Inge Diepman opent de dag. We gaan weinig nieuwe dingen horen, want er is nog geen nieuw kabinet. Maar dat betekent beslist niet dat er een aantal stille ontwikkelingen gaande zijn.

9:00 uur:Het congres is geopend en de eerste bezoekers stromen binnen. Inge Diepman opent de dag straks om half 10.

7:00 uur:De redactie is onderweg naar Utrecht. Sommige collega's en standhouders zijn zelfs al aanwezig. Zij werken hard om u vanaf 9 uur welkom te heten.


Over de locatie en de veiligheid

Het Jaarcongres SalarisNet wordt georganiseerd in het Beatrixtheater in Utrecht. Op die locatie bestond al de plicht om een QR-code te tonen voor toegang. Het event is bovendien om 17.00 uur afgelopen en blijft met ongeveer 200 deelnemers ver onder het maximale aantal personen van 1250 personen dat per ruimte aanwezig mag zijn. Bovendien worden de stoelen in de plenaire zaal ruim neergezet en is ook tijdens de pauzes gemakkelijk voldoende afstand te houden. Ook wordt er voorzien in ontsmettingshandgel.

De locatie van het Jaarcongres SalarisNet, het Beatrixtheater in Utrecht, is ruim opgezet en goed geventileerd. De locatie volledig toegerust om bij de ingang de coronatoegangspas en identiteitsbewijs te checken en voldoet daarmee aan de voorwaarden die door de overheid bij zakelijke evenementen worden gesteld. SalarisNet en partners hebben er alle vertrouwen in om een veilig event te kunnen houden en hebben daarom besloten om het evenement op 25 november door te laten gaan.

Over het Jaarcongres SalarisNet

Wij nemen u mee in in alle recente en toekomstige ontwikkelingen die voor u als salarisprofessional van belang zijn zodat u up-to-date bent en een kickstart heeft voor 2022!

  • Vergroot u uw vakkennis met betrekking tot o.a. het belastingplan 2022, loonheffing, sociale zekerheid, pensioen en arbeidsrecht;
  • Bereidt u uw professionele netwerk uit;
  • PE punten/uren toevoegen aan uw PE dossier.