Countdown: nog 1 week tot de Personeel & Salaris Vakdag 2022

Prinsjesdag brengt jaarlijks wijzigingen met zich mee voor de werkzaamheden van personeel- en salarisprofessionals. Waar moet u per 1 januari 2023 rekening mee houden, wat zijn de aandachtspunten en hoe pakt u dat aan? Tijdens de Personeel & Salaris Vakdag krijgt u antwoord op al uw vragen.

Countdown: nog 1 week tot de  Personeel & Salaris Vakdag 2022

Op 27 september 2022 bespreken onze vakexperts, waaronder Hans Kennis, Jan-Bertram Rietveld en Heleen Elbert, het gehele scala aan maatregelen die op Prinsjesdag bekend worden gemaakt. Zij nemen u mee langs de aandachtspunten die voor u het komende jaar belangrijk zijn. Bijvoorbeeld op het gebied van WKR, sociale zekerheid en loonheffing. Na deze kennisdag bent u volledig op de hoogte van het actuele overzicht aan wetswijzigingen en regelgeving.

Het programma en de sprekers

Hieronder een overzicht van het programma en de sprekers.

Het belastingplan 2023: wat valt op?

Op Prinsjesdag maakt het kabinet zijn belastingvoornemens bekend. Een nieuw kabinet, dus veel ambitie! In deze bijdrage gaat Jan-Bertram Rietveld, partner EY, in op de plannen en bespreekt de praktische gevolgen.

Ontwikkelingen in uw mobiliteitsbeleid: bent u up to date?

Ga goed van start in 2023 en kom naar de Personeel & Salaris Vakdag op 27 september 2022”

Het reisgedrag van werknemers is enorm gewijzigd en zal er voor de toekomst anders gaan uitzien. Werkgevers worden daarmee gedwongen mee te gaan met nieuwe mobiliteitsregelingen binnen de organisaties als gevolg van duurzaamheidsregelingen, hybride werken en thuiswerkregelingen.

Maar bent u ook op de hoogte van de gewijzigde fiscale regelingen daarin en de bijbehorende administratie? Miriam Michiels, specialist loonheffingen bij EY praat u bij wat de gevolgen zijn van al deze ontwikkelingen.

Arbeidscontracten 2023: zorg dat je EU-proof bent

De arbeidsovereenkomst is het fundament van de werkrelatie. Aan dat document worden veel eisen gesteld, zowel uit Nederland, maar ook steeds meer uit Europa. Een verkeerde bepaling kan veel geld kosten. Met de meest actuele wijzigingen vanuit de EU zorg je er voor dat je up to date bent en kosten zoveel mogelijk voorkomt! Mark Diebels, arbeidsrecht advocaat in Tilburg bij KZO|O13 Advocaten, praat u bij.

De grote pensioenwijziging, we gaan nu echt beginnen!

Na wat vertraging te hebben opgelopen is het dan eindelijk zover. De grote pensioenwijziging gaat beginnen. Vanaf 2023 moeten de pensioenregelingen aangepast worden. Bent u klaar voor de grote reset? Hans Kennis, Zelfstandig adviseur loodst u door de wijzigingen en geeft inzicht in de gevolgen.

Het belastingplan 2023; inzoomen op enkele bijzondere onderwerpen

Jan-Bertram Rietveld, partner EY, kiest het onderwerp uit het belastingplan en gaat in op de betekenis voor salarisadministratie en HR.

Verdiepingssessies

Bekijk alle keuzesesies >>

Ga goed van start in 2023 en kom naar de Personeel & Salaris Vakdag op 27 september 2022.

Personeelsalaris-vakdag-2022