Veelgestelde vragen over het nieuwe pensioen
De nieuwe pensioenwetgeving is vanaf 1 juli 2023 ingegaan. Een overzicht van veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden.
De nieuwe pensioenwetgeving is vanaf 1 juli 2023 ingegaan. Een overzicht van veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden.
Op 1 januari 2025 treden er een aantal wetswijzigingen in werking. SalarisNet licht de relevantste voor jou als salarisprofessional uit.
De klok tikt verder en de datum van 1 januari 2028 komt vanzelf dichterbij. Dan moet iedereen en alles zijn overgestapt naar het nieuwe pensioenstelsel. Chris Baelemans geeft in 2 artikelen inzicht in wat de nieuwe pensioenwetgeving betekent voor salarisprofessionals. In dit tweede en laatste artikel gaat het onder meer over datakwaliteit.
De klok tikt verder en de datum van 1 januari 2028 komt vanzelf dichterbij. Dan moet iedereen en alles zijn overgestapt naar het nieuwe pensioenstelsel. Chris Baelemans geeft in 2 artikelen inzicht in wat de nieuwe pensioenwetgeving betekent voor salarisprofessionals. In het eerste staat communicatie centraal.
Het komende jaar verandert er opnieuw veel op het gebied van loonberekening en administratie. SalarisNet zet enkele punten op een rij.
Nog weinig werkgevers met een verzekerde pensioenregeling hebben de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel gemaakt. De stand van zaken rond de Wet Toekomst Pensioenen.
Het kabinet, de werkgevers en de vakbonden zijn het eens geworden over het vroegpensioen voor werknemers met zwaar werk.
Dankzij de Wet herziening bedrag ineens kan je werknemer, als pensioendeelnemer, ervoor kiezen om eenmalig een (pensioen)bedrag in één keer uit te laten betalen.
De Tweede Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel Wet herziening bedrag ineens, RVU en verlofsparen. De Kamer nam daarbij geen amendementen, maar wel een motie aan.
Pensioenuitvoerders en sociale partners maken de komende jaren de overstap naar nieuwe pensioenregelingen. Het kabinet wil deze overgang goed monitoren. Dit blijkt uit de Miljoenennota.