Vakantiegeld niet bij iedereen omhoog
Niet iedereen profiteert dit jaar van meer vakantiegeld: alleen lage inkomens zien een stijging.
Niet iedereen profiteert dit jaar van meer vakantiegeld: alleen lage inkomens zien een stijging.
In dit artikel bespreken we de vijf meest voorkomende fouten in de salarisadministratie die grote financiële risico's voor zowel medewerkers als organisaties kunnen opleveren.
Per 1 januari 2027 verhoogt het kabinet het minimumjeugdloon voor 16- tot en met 20-jarigen.
Een wijziging in het belastingstelsel pakt nadelig uit voor zo'n 700.000 werkenden met een laag inkomen, meldt vakbond FNV.
De Rijksoverheid heeft een nieuwe versie van het kennisdocument Wtl gepubliceerd. Dit document is geactualiseerd naar de huidige stand van zaken met het LKV.
Per 1 juli 2025 stijgt het minimumuurloon naar €14,40. Sinds 2024 geldt alleen een minimum per uur, zonder vaste bedragen per dag, week of maand. Jongeren en BBL'ers hebben recht op lagere percentages. Het loon voor 21 jaar en ouder stijgt met 2,42% ten opzichte van januari 2025.
Deze nieuwe wet moet ervoor zorgen dat er geen ongelijke beloning meer bestaat tussen mannen en vrouwen in vergelijkbare functies.
Bijna 74% van de Nederlanders onderhandelt niet over secundaire arbeidsvoorwaarden, terwijl veel van hen, vooral jongeren, meer invloed willen op dit budget. Ruim twee derde weet niet wat de waarde van hun secundaire arbeidsvoorwaarden is.
Het UWV verstuurt uiterlijk 15 maart 2025 de voorlopige berekening 2024 van tegemoetkomingen volgens de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl). Werkgevers die hier recht op hebben, ontvangen een brief met specificaties. Controleer de berekening vóór 1 mei 2025.
Werkgevers die de uitkering voor gedeeltelijke arbeidsongeschikte werknemers samen met het loon uitbetalen, passen vanaf 2027 geen arbeidskorting meer toe over dat loon. Ze moeten het loon- en uitkeringsdeel gaan splitsen.