Jurisprudentie: de stalkende werknemer
Tumult in de mondhygiënistenwereld. Zo kun je de zaak rustig noemen waarin een werknemer op staande voet ontslagen werd vanwege vermeende stalking. De uitspraak van de rechter is opvallend.
Tumult in de mondhygiënistenwereld. Zo kun je de zaak rustig noemen waarin een werknemer op staande voet ontslagen werd vanwege vermeende stalking. De uitspraak van de rechter is opvallend.
Een productiemedewerker was destijds ziek en wil dat de werkgever de vakantiedagen uitbetaalt. Een rechter wijst de vordering toe.
De overheid is gestart met een proef om het werknemers makkelijker te maken hun recht te halen. Bij een geschil over geld met een werkgever, kunnen zij bij de zogenoemde 'regelrechter' een vereenvoudigde procedure starten.
De rechter heeft belangrijke uitspraken gedaan rond het studiekostenbeding. Wij zetten ze op een rijtje.
Het ministerie van SZW heeft de maximale ontslagvergoeding in 2025 geïndexeerd op €98.000.
De uitspraak over de fiscale gevolgen in een belastingverdragskwestie van de KLM heeft potentieel grote impact op vergelijkbare zaken en roept vragen op over de interpretatie van belastingverdragen.
Werkgevers kunnen een vakantieaanvraag weigeren als zij hier goede redenen voor hebben. Werknemers die dan toch op vakantie gaan, lopen daarmee een groot risico.
Met een proeftijdbeding mogen beide partijen de arbeidsovereenkomst opzeggen zonder dat daar een wettelijke ontslaggrond voor nodig is. Er zijn uitzonderingen, laat deze uitspraak zien.
Een werknemer moet tien minuten voor aanvang van zijn werkzaamheden aanwezig zijn op het werk. Geldt voorbereidingstijd dan als betaalde werktijd? Volgens het Hof wel.
Werknemers die worden ontslagen of boventallig verklaard, ontvangen vaak een geldelijke compensatie. Hoe gaat de salarisadministrateur daarmee om? Lees alles over deze transitievergoeding; van aangifte loonheffingen tot compensatie voor de werkgever.
Ook tijdens ziekte kun je per direct ontslagen worden. Als je bijvoorbeeld stiekem ergens anders aan het werk bent, aldus het oordeel van de rechter.
Meer geld? Verlofsparen? Werkgevers moeten aan de bak om medewerkers te houden in deze krappe arbeidsmarkt. Een organisatiepsycholoog geeft tips.
In deze tijd van arbeidskrapte kiezen werkgevers ervoor om werkzaamheden neer te leggen bij het bestaande personeel. Mag dat wettelijk?
Een werknemer krijgt in een recente rechtszaak gelijk over achterstallig loon. Na ziekmelding heeft hij geen salaris meer ontvangen. De werkgever beroept zich op betalingsonmacht.
Een belastingdirecteur stapt naar de kantonrechter, als hij per mail hoort dat zijn opzegging is geaccepteerd. De directeur ontkent de opzegging en eist een vergoeding.
Een werknemer vordert 100% loon tijdens ziekte, in plaats van de contractueel bepaalde 70%. In het verleden kregen zieke werknemers ook volledig loon. Vindt de rechter dit een verworven recht?
Een werkgever voldoet niet aan zijn aanzegverplichting en verzuimt een zieke werknemer aan te melden bij het UWV. Is de arbeidsovereenkomst van die werknemer daarmee voortgezet?