De professionele ontwikkeling van de salarisadministrateur
In een reeks artikelen zoomen we in op de resultaten van een onderzoek naar het werk van de salarisadministratie. Deel 10: de professionele ontwikkeling van salarisprofessionals-II.
In een reeks artikelen zoomen we in op de resultaten van een onderzoek naar het werk van de salarisadministratie. Deel 10: de professionele ontwikkeling van salarisprofessionals-II.
Als salarisprofessional wil je jouw klanten ontzorgen met correcte, feilloze salarisadministratie. Jouw kennis en rol zijn daarin essentieel. Hoe zet jij jouw kennis in om klanten het juiste advies te geven?
In het NIRPA trendonderzoek 2020 is ook dit jaar weer gevraagd naar het salaris van salarisprofessionals.
De coronacrisis laat haar sporen na bij organisaties. Dat merken ze bij consultancy- en detacheringsbureau Salarisjobs ook. Directeur Hans Deltrap verwacht nog een dip eind dit jaar, als gevolg van diverse reorganisaties. 'Vanaf volgend jaar staan alle seinen weer op groen en ontstaat er weer een flink tekort aan personeel. Dus ik hoop dat iedereen de komende tijd met verstand handelt.'
Hoewel je de afgelopen periode misschien niet helemaal lekker in de wedstrijd zat door alle veranderingen en nieuwe regels die werden afgekondigd, zie ik om me heen dat de rust een beetje is wedergekeerd. De medewerker van de salarispraktijk hoeft niet meer dagelijks met nieuwe maatregelen rekening te houden en kan zich weer op de toekomst richten. Toch zal het nog wel even duren voordat we allemaal een weg hebben gevonden in het nieuwe normaal. Ik vertel je hoe je tot die tijd je bijdrage kunt leveren voor klanten of collega's.
Salarisprofessionals zijn in grote mate tevreden over de informatievoorziening rond de invoering van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Bijna zes op de tien professionals (58%) kwalificeert de informatievoorziening over deze noodmaatregel als 'voldoende', een derde (34%) zelfs als 'goed'. Wel zag bijna 60% van de salarisprofessionals de werkdruk toenemen, mede als gevolg van de maatregelen die ingevoerd zijn ter bestrijding van Covid-19.
Ook dit jaar doet NIRPA weer onderzoek naar de trends onder salarisprofessionals. Doet u mee?
Zoals iedereen, volgt SalarisNet de situatie rondom het coronavirus (COVID-19) op de voet. Ons werk gaat door en wij zullen er alles aan doen om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen. Wij nemen wel enkele maatregelen.
Door de groeiende tekorten op de arbeidsmarkt worden zorgorganisaties gedwongen meer flexibel personeel in te huren. Onder meer daardoor lopen de zorgkosten steeds verder op. De totale kosten voor de vier grote deelsectoren in de zorg - ziekenhuizen, de verpleeghuis- en thuiszorg, de GGZ en gehandicaptenzorg - zijn in 2018 opgelopen tot 63,5 miljard euro. Ruim 9 miljard euro meer dan in 2011. In diezelfde periode is de totale omzet van de zorg gestegen tot 65,8 miljard. Daarmee zijn de kosten van de zorg voor de Nederlandse samenleving in deze sectoren ruim 10 miljard euro hoger dan in 2011. Dat blijkt uit een analyse van inkoopcoöperatie Intrakoop. Zij onderzochten 1.400 jaarverslagen van zorgorganisaties tussen 2011 en 2018.
De feestdagen staan weer voor de deur. Bent u op zoek naar een leuk cadeau voor een vriend, collega of gewoon fijn voor uzelf? We doen u graag een aantal suggesties aan de hand. Dit is onze top 5 cadeautips.