Werkgevers bereid tot hogere kilometervergoeding

Werkgevers bereid tot hogere kilometervergoeding

Twee op de drie werkgevers zijn bereid om een hogere kilometervergoeding te betalen mits de fiscale regels dit mogelijk maken.

Roep om verhoging vergoeding zakelijke km's van 0,19 naar 0,39 euro

Roep om verhoging vergoeding zakelijke km's van 0,19 naar 0,39 euro

De onbelaste vergoeding voor zakelijke rijders die voor de baas met hun privéauto op stap gaan moet omhoog. De ongekende stijging van de brandstofprijzen levert vooral voor de 4,3 miljoen werknemers die zakelijke kilometers rijden met een eigen auto een grote kostenpost op.

<p>Leasefiets</p>

Nieuwe rekenmethode fiets van de zaak

<p>Voor een fiets van de zaak gaat vanaf 2020, net als bij een leaseauto, een forfaitaire bijtelling gelden voor privégebruik. Dat betekent dat werkgevers geen administratie meer hoeven bij te houden voor ter <a href="https://www.salarisnet.nl/2019/04/fiets-van-de-zaak-vergoeden-verstrekken-of-ter-beschikking-stellen/">beschikking gestelde fietsen</a>. Bij een ter beschikking gestelde fiets, is de fiets het eigendom van de werkgever. Momenteel is zo'n fiets onbelast als de werknemer deze alleen gebruikt woon-werk-verkeer. Als hij de fiets ook privé gebruikt,  wordt door de belastingdienst de waarde in het economisch verkeer van het privégebruik van die fiets gezien als belastbaar loon van de werknemer.</p>

'Onbelaste kilometervergoeding moet fors stijgen' 

'Onbelaste kilometervergoeding moet fors stijgen'

De onbelaste kilometervergoeding is sinds 2006 € 0,19 per kilometer. Dit is volgens de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) onterecht, aangezien deze vergoeding de echte variabele autokosten niet dekt.