Noodkreet FNV en werkgevers om pensioen

Het kabinet moet zo snel mogelijk met soepeler pensioenregels komen. Alleen zo kunnen grote tegenvallers voor gepensioneerden, werknemers en bedrijfsleven worden voorkomen. Deze boodschap geven vakbond FNV en werkgevers gezamenlijk af, schrijft De Telegraaf.
Delen:

‘Door de crisis dreigen met de huidige regels onnodige kortingen en verhogingen van premies’, aldus FNV en werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland. Zij willen op heel korte termijn duidelijkheid over het overgangsregime, dat moet gelden tot de invoering van een nieuw pensioenstelsel in 2026.

Lees ook: Pensioenakkoord: U mist iets als u 2022 niet in de agenda heeft staan!

Volgens vakbonden en werkgevers is dit probleem urgent. Want op dit moment stellen tal van pensioenfondsbesturen aan de cao-partijen voor om de premies te verhogen en de pensioenopbouw te versoberen, om zo te voldoen aan strenge regels die op 1 januari ingaan. Daardoor zullen netto-inkomens van werkenden dalen en de loonkosten van werkgevers stijgen.

Lees ook: Prinsjesdag 2020: geen spektakel op pensioengebied, wel oppassen geblazen

‘We moeten juist nu rust en perspectief bieden voor de jaren tot de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel’, aldus de sociale partners in hun verklaring. Werkgeversvoorman Jacco Vonhof: ‘Hogere pensioenlasten dragen niet bij aan het economisch herstel en de werkgelegenheid in het mkb.’

Bron: ANP

Dit vind je misschien ook interessant