Belastingdienst zit met groot aantal seniorendagen

Directeur-generaal Peter Veld van de Belastingdienst heeft geklaagd dat door de zogeheten seniorendagen werk blijft liggen bij de Belastingdienst. Volgens FNV Overheid zijn de opmerkingen van Veld een aanval op de oudere medewerkers.

Delen:

Veld uitte op een interne blog van de Belastingdienst zijn zorgen over de grote hoeveelheid zogeheten ouwelullendagen. Bij de Belastingdienst werken veel 50-plussers. Zij krijgen elk jaar een extra vrije dag. Het gaat om een hoeveelheid werk waar achthonderd ambtenaren een jaar voor nodig hebben.

Nieuwe cao
Minister Blok (Rijksdienst) wil regelingen voor oudere rijksambtenaren afbouwen. Van het geld dat vrijkomt, moeten alle ambtenaren kunnen profiteren. Blok wil dit regelen in de nieuwe cao, waarover de onderhandelingen juist afgelopen week weer zijn begonnen.
Met de huidige regels kunnen oudere medewerkers een klein deel van hun salaris inleveren in ruil voor meer vrije dagen. FNV Overheid stelt echter dat er in praktijk helemaal niks verandert aan de werklast als iemand gebruik maakt van deze regeling. Dat is ontduiking van de cao.

De vakbond wil zo snel mogelijk met de Belastingdienst in gesprek over naleving van de regels.